Twiligh Lap
"Ha tudnék álmodni, én is rólad álmodnék.
És nem szégyelleném."

MENÜ

Teljes név: Taylor Daniel Lautner

Születési idő: 1992. február 11.

Születési hely: Grand Rapids, Michigan, USA

Foglalkozás: színész

Családi állapot: nőtlen, nincs gyerek

Becenév: Tay

Névnap: április 26

Csillagjegy: vízöntő

Magasság: 179 cm

Szemszín: barna

Hajszín: barna

Életrajz:

Taylor Daniel Lautner 1992. február 11-én Grand Rapidsben, Michigan államban született. Édesanyját Deborah-nak, édesapját Dan-nek hívják. Francia, skót, német sőt még őslakós amerikai (főleg: Odawa és Potawatomi) felmenői is vannak.

Hat éves korában kezdett el karatézni; Fabianos Karate Iskolába járt Hollandban, Michiganben. Az ezután következő években sorra nyerte a versenysorozatokat. 
Majd felkérték, hogy edzzen együtt Mike Chat-tel a hétszeres karate világbajnokkal. Nyolc évesen megkérték, hogy képviselje az országot a 12 évesek és az alattiak korosztáyában a World Karate Association-on, ahol azzal bizonyított, hogy a Junior World Forms and Weapons bajnoka lett, és nyert három arany érmet. Tovább virágzott a harcművészeti körútja: 2003-ban, csak 11 éves volt, első helyezést ért el a világon a NASKAs Black Belt Open Forms-on,Musical Weapons-on, Traditional Weapons-on és Traditional Forms-on és tizenkét évesen három Junior World Championships-ja volt a fekete öve alatt. 

Bár nagyon szereti a karatét, őt is utolérte a színészet; hét éves volt, amikor egy színi tanár rábeszélte, a harcművészeti sikerei után, hogy jelentkezzen egy Burger King reklámra Los Angelesben. Bár sikertelen volt a próbálkozás, annyira megtetszett neki ez a tapasztalat, hogy eldöntötte színjátszással szeretne foglalkozni. Hamarosan már, oda-vissza utaztak a családjával az otthonuk Grand Rapids és Los Angeles között szerepek reményében. Tíz éves volt, amikor a családjával átköltöztek Los Angelesbe, mert peljes állású gyirekszínésszé vált.

A karrierje 2001-ben indult el, amikor mellékszerepben tűnt fel A nindzsa árnyéka c. filmben. Ezután feltűnt pár rész erejéig a Summerland, The Bernie Mac Show, és My Wife and Kids c. sorozatokban. Több televizíós műsorban és mozi filmben is voltak kisebb szerepei, beleértve The Nick & Jessica Variety Hour is. A televizíózás mellett sikeres lett, mint szinkronszínész. Elfogadott egy visszatérő szerepet a Danny Phantom c. animációs sorozatban mint Youngblood, de vannak szerepei a]Whats New, Scooby-Doo?-ban és Hes a Bully, Charlie Brown-ban is. A nagy áttörést számára 2005-ben, tizenhárom évesen, az volt amikor elnyerte a Cápasrác szerepét Robert Rodriguez filmjében a Cápasrác és Lávalány kalandjai 3-D- ben. Három hónapot töltöttek a helyszínen, Austin-ban, Texasban. Hónapokon belül sikeresen felvételizett Eliot Murtaugh szerepére a Cheaper by the Dozen 2. (Tucatjával olcsóbb) c. filmbe, amiben többek között Hilary Duff-fal, és későbbi jóbarátjával Alyson Stoner-rel szerepelt. 
2008. októberében, Christian Slater fiat alakította egy televizíós sorozatban a My Own Worst Enemy-ben, amelyet 9 rész után elkaszáltak a készítők.

Ugyanebben az évben Jacob Black szerepében jelent meg a The Twilight Saga: Twilight (Alkonyat) c. mozifilmben, amely Stephenie Meyer azonos című bestseller regénye alapján készült.
A rendezőváltás miatt felmerült a hír, hogy a The Twilight Saga második részének megfilmesítésében, nem ő fogja alakítani Jacobot, mert nem volt megfelelő a testalkata ehhez az epizódhoz. De végül is a hosszú edzések meghozták az eredményüket és megkapta a második részben, a New Moon-ban (Újhold) Jacob szerepét. A további két részben, az Eclipse-ben (Napfogyatkozás), és a Breaking Dawn-ban (Hajnalhasadás) is ő lesz Jacob Black, a vérfarkas megformálója. Továbbá a 2010-ben mozikba kerülő Valentines Day-ben rá osztották Tyler Harrinton szerepét.

ÉRDEKESSÉGEK, TUDNIVALÓK
Jó barátságban van a 2005-ös The Adventures of Sharkboy and Lavagirl 3-D c. film másik két főszereplőjével, Taylor Dooley-vel és Cayden Boyd-dal.
Imád amerikaifocizni és baseballozni. Szereti nézni az egyetemi focibajnokságot, a kedvenc csapata a Michigan Wolverines.
Van egy húga, akit Makena-nak hívnak.
2008-ban megszerezte a jogosítványát.
Miután befejeződtek a Twilight forgatásai, el kellett kezdenie gyúrni, hogy a The Twilight Saga másik három részében is ő játszhassa Jacob karakterét.
Első lett az Access Hollywood "Top Five Hollywood Abs"szavazásán.
Az amerikai People magazinban 2009-ben bekerült a "100 legszebb ember" toplistába.
Közeli barátságba került Nikki Reed-del és Kristen Stewart-tal; Gishel Rafael-lel és Alyson Stoner-rel viszont a legjobb barátok (BFF).
A Valencia High School-ba jár a 2008/09-es tanévtől. Jelenleg magántanuló.
Tagja a "LA Hip Kids"-nek, ami egy hip-hop tánccsoport, és a "Hot Shots"-nak, melyben jazz-t táncol. Továbbá tagja még a Hart Baseball Program-nak is.
2008-ban szerepelt Cassi Thomson "Caught Up In You" című videoklipjében.

JELÖLÉSEK
2006 ... Young Artist Awards ... Best Performance in a Feature Film (Comedy or Drama) - Leading Young Actor ... The Adventures of Sharkboy and Lavagirl 3-D 
2009 ... MTV Movie Awards ... Breakthrough Performance Male ... Twilight

DÍJ
2009 ... Teen Choice Awards ... Choice Movie Fresh Face Male ... Twilight

Filmográfia:

2010: Eclipse - Jacob Black
2010: Valentines Day
2009: Újhold (New Moon) - Jacob Black
2008: "My Own Worst Enemy" - Jack Spivey (9 epizód)
2008: Alkonyat (Twilight) - Jacob Black
2006: "Love, Inc." - Oliver (1 epizód)
2005: Tucatjával olcsóbb 2. (Cheaper By the Dozen 2) - Eliot Murtaugh
2005: "Danny Phantom" - Youngblood (3 epizód)
2005: "Duck Dodgers" - Reggie Wasserstein (2 epizód)
2005: Cápasrác és Lávalány kalandjai (The Adventures of Sharkboy and Lavagirl 3-D) - Cápasrác
2005: "Whats New, Scooby-Doo?" - Dennis (2 epizód)
2004: "My Wife and Kids" - Tyrone (1 epizód)
2003-2004: "The Bernie Mac Show" - Aaron (2 epizód)
2004: "Summerland" - egy fiú a tengerparton (1 epizód)
2001: A nindzsa árnyéka (Shadow Fury) - Kismet gyerekként

 

 

Taylor

 

Menü

Hírek

 • Breaking Dawn 2.rész
  2012-03-28 21:20:48

  Breaking Dawn part 2.Novemberben kerül amozikba!:) Előzetes a Breaking Dawn megjelenésnél!:)

 • S.O.S
  2011-09-14 14:52:34

  Emberek!!:)

  Nagyon fontos hírem van!! menj rá a Breaking Dawn megjelenés menüpontra!;) hidd el nem bánod meg :))

 • Új!
  2011-08-12 16:40:34

  Új hírek a menüpontokban!

  -Breaking Dawn megjelenése.

  -Videók/Zenék.

  -Ropert Pattinson

   

  Új menüpont:
  -Kritikák
  -Twilight WebShop?!

  -Iskolakezdés :)

  Thank you: VanesSza*

 • Mától fogva megint!;)
  2011-08-12 16:28:08

  Kedves idelátogatók!:) Mostanában eléggé elhanyagoltam az oldalt,amit nagyon sajnálok,de most újra itt vagyok és azon fogok fáradozni,hogy mindig feltehetssem a legújabb híreket,képeket,sztorikat :) Nagyon szépen köszönöm a türelmeteket!:)

 • A Szerkesztő elérhetősége.:)
  2011-02-28 21:55:05

  Írhatsz a vanney@citromail.hu email címre.:) a weblappal kapcsolatban tehetsz fel kérdéseket,sőt várom a javaslatokat amiket vendégkönyvbe nem akartok leírni.:)

  Vanesszaa.* : ))

Szavazás

Melyik Rész Tetszett jobban?:)
New Moon.
Twilight.
Eclipse.
Asztali nézet